28 martie 2013

Lămâi cu... secrete.






  Da, nu e de mirare, oricine in lumea asta are secrete.

  Uneori te simti onorat sa te intimpli anume tu persoana careia i se incredinteaza confidentialitatea unui secret; alteori ai vrea sa te transformi si in „invizibilul” 
numai sa poti intra in posesia citorva top 

secrete, pe care poate volens nolens, le 


divulgi pina la urma. Nu ti s-a intimplat niciodata?

   In tot cazul, dupa mine e bine sa stii a tine sub lacat secretul. Oricum, isi are si el efectele lui, de la cele mai neplacute reactii, cu muuulte dureri de cap, pina la cele mai inaripate senzatii, daca ne imaginam ca ascunde o surpriza de milioane. 

   Poate o sa ziceti ca eu nu stiu sa pastrez secretele, dar totusi am sa risc. E numai pentru o cauza nobila. E pentru ca vreau sa stiti si voi.
 
   Lamaia...pe ea vreau o sa o privez de secrete. Am marele noroc sa fiu alintata  in fiece dimineata de mireasma florilor si intensitatea culorii lamailor. E vina unui plapind copacel, foarte firav dar tare curajos, care creste chiar in mijlocul ograzii noastre si ne bucura anul intreg cu fructele lui .

   Stim cu totii ca lamaia este un fruct miraculos care ascunde o bogatie de substante vitale pentru corpul nostru. Mai are si efecte terapeutice exceptionale in combaterea otravirilor, infectiilor si bacteriilor. Desigur, stimuleaza sistemul imunitar si curata ficatul. Mai si ajuta enorm in curele de slabire. 

   Dar te si izbaveste miraculos de durerile de cap, foarte frecvente in zilele noastre. Cum? De la portughezi am furat secretul! E suficient sa adaogi intr-o cafea 7-8 picaturi de suc de lamaie si nici nu apuci sa termini de baut cafeaua ca ii si simti efectul. Testat! Asupra mea are intotdeauna rezultat bun si foarte repede. 

   Poate ca nu toti consuma cafea. Aici, tot Maria Sa, Lamaia te salveaza. Secretul se ascunde in rondelele de lamaie; cu ele este indicat sa iti masezi usurel timplele pentru 2-3 minute, iar daca mai tii si ochii inchisi, parca zbori uitind repede de durerile care incep sa dispara. La fel de eficient este consumul unui pahar cu apa amestecata cu suc proaspat de lamaie. Uneori lipsa hidratarii organismului provoaca dureri colosale de cap, iar pe linga apa atit de necesara in cazul dat, sucul de lamaie intensifica efectul si rezultatul nu se lasa mult asteptat.

   Dincolo de calitatile sale miraculoase asupra corpului, gospodinele portugheze intrebuinteaza lamaia peste tot in culinarie dar si drept detergent natural, fiind utilizata cu succes pentru curatarea diferitelor materiale si instrumente de bucatarie. Normal, ne permitem sa economisim detergentul de vase intrucit oricine are in gradina sa cel putin un copacel de Lamai. :)
   Da, da, sa nu uit! Mare mi-a fost mirarea cind am aflat ca sucul de lamaie mai alunga si tintarii...
   Nu stiu la cit de utile v-au fost gindurile mele de azi, dar sper din tot sufletul sa aflu din comentariile voastre. 
Va las cu bine, cu sau fara secrete,  dar la sigur fara dureri de cap :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu