29 noiembrie 2013

Toiul Castanelor


    Salutare  intr-un bun sfirsit ( dupa o lupta crincena cu spam-urile, blokajele si tot felul de inamici virtuali. )

Absenta insa cu tema facuta. 


   Vin cu o curiozitate gustoasa, nemaintilnita la noi, insa foarte populara aici in Portocalia. Castanele...



    In aceasta perioada sunt la mareeee cautare. Fierte, coapte, dulci , sarate, acest alint culinar e apreciat de toti. 

Mirata, desigur, am descoperit ca sunt diferite de ale noastre: si la infatisare si chiar la frunze... 

Un lucru insa e cert, sunt foarte bune! 


E anume in  luna  noiembrie cind se da start acestei aventuri castaniere. 






Vin nou si castane coapte, asa spune legenda.  Doamne, ce mai deliciu!



 La orice colt de strada, prin orase, vezi un fel de biciclete echipate cu un cuptor special si se tot striga: » Hai la Castane!!!» Iar lumea nu intirzie sa apara... 



Se vind invelite intr-un plic de hirtie, cite 6 sau 12 unitati, fierbinti si presarate cu sare.  E un aperitif deosebit, ceva superior semintelor prajite si popcornului. 




Deasemenea le putem gati si acasa, la focul gratarului sau fierte. 



Noi in fiece sfirsit de saptamina ne bucuram sufletelele noastre si ale oaspetilor nostri cu acest fruct paradisiac.  




Zau ca merita de incercat!


Cu aroma de castane si o picatura de vin dulce va doresc  tuturor Pregatiri frumoase de Sarbatori!



2 comentarii:

  1. Si romanii stiam ca se alinta cu asa deliciu si tot nu intelegeam cum poti sa le maninci,dar diferenta e evidenta consta in tipul castanelor,pofta mare.:)

    RăspundețiȘtergere